huidziekten

contactallergie

spataders

PUVA/UVB therapie

fotodynamische therapie

ontharingslaser

vasculaire laser

rejuvenatie huidverjonging


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod

Couperosebehandeling met laser

De term staat voor de uitgezette, kleine rode adertjes in het gezicht. Deze bevinden zich veelal op de wangen en rond de neus.
Het ontstaan van couperose is moeilijk te voorkomen. De aanleg is erfelijk bepaald. Door invloeden van buitenaf neemt de ernst van de couperose toe. Tot die factoren behoren ondermeer de zon en inname van sterk gekruid eten, te warme spijzen en alcohol.
Vaak blijven her en der bloedvaatjes permanent gedilateerd wat een bloedvattekening kan geven op vooral de wangen maar ook centraal op het voorhoofd en op de kin.
Bij mannen kan dit eveneens gepaard gaan met een hypertrofie van de talgkliertjes van de neus wat het typisch beeld geeft van rhinophyma of "drankneus".

couperose

Met laser kunnen selectief deze uitgezette bloedvaatjes vernietigd worden. De laserstraal wordt door de bloedvaten geabsorbeerd zonder de omgevende structuren te beschadigen. Hierdoor is de kans op littekenvorming zeer beperkt geworden.

Bij elke laser behandeling is het belangrijk dat je huid vóór de behandeling geen zon (ook geen zonnebank) heeft gehad gedurende twee maanden.

Tijdens de behandeling wordt een prikkende sensatie waargenomen. Deze gevoeligheid kan verminderd worden door vooraf een verdovende crème op de huid aan te brengen.

Na de behandeling zal je huid wat roodheid vertonen en opzwelling. Het optreden van fijne korstjes de dagen aansluitend op een laserbehandeling is normaal.
Zolang deze korstjes aanwezig zijn is het nodig om een lokaal antisepticum aan te brengen.
Om roodheid en eventuele opzwelling te verminderen kunnen lokale afkoelende kompressen aangewend worden of anti-inflammatoire medicatie ingenomen worden.

Na een laserbehandeling moet je de huid beschermen tegen de zon. Dit kan makkelijk met een hoge zonnefactor (factor 50).

naar boven